WEDSTRIJD ZVC Promocon Edegem - Juventini Beyne  7 - 6   (2-1)

DATUM 11-10-2002  21:00

DOELPUNTEN 12’ Falcione 0-1; 15’ Vercauteren 1-1; 18’ Amraoui 2-1; 23’ Wilms 3-1; 24’ Bousbaa 4-1; 27’ Chair 5-1; 29’ Chair 6-1; 29’ Falcione 6-2; 31’ Amraoui 7-2; 31’ Delrée 7-3; 32’ Schavione 7-4; 32’ Delrée (10m) 7-5; 38’ Delrée (10m) 7-6.

VERSLAG Een partij die de tweede helft volledig openbrak. In een dolle 6 minuten kon Promocon Edegem met 5 treffers op rij terugslaan. Maar Juventini Beyne liet zich niet pramen en lukte een zelfde stunt. In een spannende slotfaze kon Edegem de zege en de punten thuis houden. Een snelle lokale start zette doelman Christian Dandoy onmiddellijk in actie. Binnen de 30 seconden moest Dandoy zich tonen op pogingen van Pascal Vercauteren en Sven Wilms. De thuisploeg trok verder op avontuur maar beet haar tanden voorlopig stuk op de goed georganiseerde Luikse defensie. Meer zelfs, iets voorbij halfweg kreeg Promocon lik op stuk. Pascal Delree ging op counter aan de haal, vond Equantino Falcione in het centrum die de bal netjes in doel duwde. Doch lang kon Beyne hier niet van genieten. Ahmed Chair profiteerde van een bezoekend mistasten om Pascal Vercauteren in stelling te brengen. Vercauteren nette met een heerlijke punter de gelijkmaker. Promocon nam de leiding wanneer een mooi samenspel Vercauteren – Amraoui door de jonge Edegemse aanvaller werd afgerond. Na de pauze werden de talrijke aanwezigen vergast op een doelpuntenfestijn. Sven Wils luidde het festival in. De rookies Ismael Bousbaa en Ahmed Chair (2x) dikten de cijfers tot 6-1 aan. En Jamal Amraoui zorgde na een tegentreffer van Equantino Falcione dat deze kloof werd bewaard. Juventini Beyne leek teruggeslagen, maar niets was minder waar. Stilaan begonnen de bezoekers aan hun terugkeer te werken. Pascal Delree (2x) en Paolo Schavione tekenden met nog acht minuten spel voor een 7-5 tussenstand. De spanning werd opgevoerd en twee minuten voor affluiten werd de lokale voorsprong tot een absoluut minimum herleid. Beyne probeerde alsnog de gelijkmaker te versieren, maar Edegem hield stand en schreef de derde winst op rij in. Met deze nieuwe zege rukken de Edegemnaren op naar de vijfde plaats in het klassement.